Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζόδρομων στην περοχή της πλατείας Καπνεργάτη




Η ανάπλαση και επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη αποτελεί ένα σημαντικό έργο αστικής αναβάθμισης για τη πόλη της Καβάλας.
Προβλέπεται να πεζοδρομηθούν οι οδοί Κασσάνδρου, από την Εθνάρχου Μακαρίου, την Καπναποθήκη και μέχρι την Αβέρωφ, Αβέρωφ από την Ομονοίας μέχρι την Καπναποθήκη και μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου και της Ανωνύμου μπροστά από τη Δημοτική Καπναποθήκη. Προβλέπεται επίσης η μονοδρόμηση της οδού Εθνάρχου Μακαρίου και της οδού Δαγκλή με κατεύθυνση από την οδό Ομονοίας προς την οδό Κ. Παλαιολόγου.
Οι εργασίες, που θα πρέπει να γίνουν, αφορούν μεταξύ άλλων: εκσκαφές και επιχωματώσεις, θεμελίωση στοιχείων, δημιουργία πρισματικών κατασκευών από εμφανές σκυρόδεμα ή/και χλοοτάπητα, διάφορα στοιχεία νερού, φωτισμός κλπ.
Η ανάπλαση και η επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων στη περιοχή αυτή συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη, την προσβασιμότητα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και το περιβάλλον. Η πλατεία Καπνεργάτη θα αποτελέσει πόλο έλξης για περίπατο, ψυχαγωγία και μια στάση στο κέντρο της πόλης για όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Ο προϋπολογισμός αυτου του έργου φτάνει στα 2.781.203,30 € καθώς επίσης ανήκει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Το ταμείο χρηματοδότησης είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παναγία - Κάστρο - «Παλιά Πόλη»

12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας